NU OOK BESCHIKBAAR VOOR WINDOWS PHONE 7 EN SYMBIAN

Meld vuurwerkschade via BuitenBeter app gemakkelijk aan gemeente


Meld vuurwerkschade via BuitenBeter app gemakkelijk aan gemeente

Opgeblazen vuilnisbakken, verbrande speelplaatsen, kapotte bushokjes en beschadigde verkeersborden… schade en door vuurwerk levert ieder jaar lastige of zelfs gevaarlijke situaties op. Via de gratis BuitenBeter app kunnen bewoners schade door vuurwerk melden bij de gemeente. Vanaf vandaag is hiervoor een aparte categorie ‘Vuurwerkvandalisme’ actief in BuitenBeter.


Iedereen met een smartphone kan zo via de BuitenBeter app bijdragen aan het letterlijk in beeld brengen van vuurwerkschade rond de jaarwisseling. Een melding via BuitenBeter wordt automatisch met foto en GPS-locatie naar het meldpunt van de betreffende gemeente gestuurd. De gemeente heeft hiermee het totaalbeeld direct in huis en kan snel tot actie overgaan. In de meeste gevallen kan aan de hand van de foto direct afgeleid worden welke reparatiewerkzaamheden er nodig zijn. Dit scheelt niet alleen een hoop tijd voor de gemeente, maar bewoners ondervinden hierdoor ook minder lang overlast van het gemelde probleem. Met elkaar kunnen we op deze manier bijdragen om schade en overlast in de openbare ruimte als gevolg van vuurwerkschade en - vandalisme zoveel mogelijk te beperken.


Dus zie je schade als gevolg van vuurwerk, meld het direct op het moment en de plek dat je het ziet via de BuitenBeter app aan je gemeente!


BuitenBeter app nu ook in Alphen-Chaam

BuitenBeter app nu ook in Alphen-Chaam

Vanaf 1 september kunt u in de gemeente Alphen-Chaam via uw smartphone problemen in de buitenruimte melden. Dat kan via de Buitenbeter app. Tot nog toe kon dat alleen telefonisch en via de website.


U als inwoner van de gemeente Alphen-Chaam kunt met uw smartphone eenvoudig en snel problemen die u buiten tegen komt doorgeven. Een losse stoeptegel, vernielingen of kapotte straatverlichting kunt u via de mobiele telefoon melden. Stuur een foto mee, zodat direct duidelijk is wat er aan de hand is. Op deze manier kunnen medewerkers van de afdeling leefomgeving sneller actie ondernemen om het probleem op te lossen. Medewerkers hoeven niet altijd meer op locatie te gaan kijken, op de foto is immers al duidelijk waar het om gaat.


Wethouder Ad van de Heijning, is enthousiast over de mogelijkheden die de BuitenBeter app biedt.

“De BuitenBeterapp is bijzonder gebruiksvriendelijk en past bij deze tijd. Dit biedt zowel de melder als onze medewerkers van leefomgeving veel voordelen. We maken zo een mooie stap vooruit in de dienstverlening!”


Lees meer...

Melden via BuitenBeter App ook in gemeente Rucphen


Melden via BuitenBeter App ook in gemeente Rucphen

De gemeente Rucphen werkt sinds kort ook met de ‘BuitenBeter App’. Op dinsdag 5 juli is de BuitenBeter-app officieel gelanceerd door het college van B&W van de gemeente Rucphen. Zaken als losliggende stoeptegels, gedumpte vuilniszakken of defecte lantaarnpalen kunnen zo meteen worden gemeld.


Volgens wethouder Laura Matthijssen-de Jong neemt de app een belangrijke hindernis weg voor bewoners om problemen te melden. Wie eerder bijvoorbeeld een kapotte lantaarnpaal zag, kon dat telefonisch of per mail melden aan de gemeente. Veel mensen zien daar dan toch vanaf, omdat ze dan eerst het telefoonnummer of mailadres moeten opzoeken.


"Via de app kun je meteen een foto maken en die met een melding doorsturen. Dat is toch een stuk laagdrempeliger", geeft Matthijssen aan.


Lees meer...

BuitenBeter app nu ook in Baarle-Nassau

BuitenBeter app nu ook in Baarle-Nassau

Vanaf 1 september kunt u in de gemeente Baarle-Nassau via uw smartphone problemen in de buitenruimte melden. Dat kan via de Buitenbeter app. Tot nog toe kon dat alleen telefonisch en via de website.


U als inwoner van de gemeente Baarle-Nassau kunt met uw smartphone eenvoudig en snel problemen die u buiten tegen komt doorgeven. Een losse stoeptegel, vernielingen of kapotte straatverlichting kunt u via de mobiele telefoon melden. Stuur een foto mee, zodat direct duidelijk is wat er aan de hand is. Op deze manier kunnen medewerkers van de afdeling leefomgeving sneller actie ondernemen om het probleem op te lossen. Medewerkers hoeven niet altijd meer op locatie te gaan kijken, op de foto is immers al duidelijk waar het om gaat.


Wethouder Jan Vermeer, is enthousiast over de mogelijkheden die de BuitenBeter app biedt.

“Via deze app kunnen inwoners en bezoekers meteen een foto maken en die met een melding doorsturen. Onze medewerkers van leefomgeving zien dan direct waar het om gaat. De melder kan thuis de status van de melding volgen en blijft zo betrokken. Een prachtige verbetering van de dienstverlening!”


Lees meer...

BuitenBeter app nu ook in Hulst

BuitenBeter app nu ook in Hulst

Op maandag 2 mei 2016 namen de wethouders Diana van Damme – Fassaert en Adri Totté de BuitenBeter app in gebruik. Dat deden zij door daadwerkelijk op pad te gaan om problemen in de openbare ruimte te signaleren en via de app door te geven.


Inwoners van de gemeente Hulst kunnen vanaf nu ook met de BuitenBeter app problemen in de openbare ruimte melden bij de gemeente. Ziet u een probleem buiten op straat of in de buurt? Scheef liggende stoeptegels of een boom in het gemeenteplantsoen die nodig moet worden gesnoeid? Lantaarnpaal defect? Vies bushokje, vuilniszakken ergens gedumpt of een weg met een gat in de bestrating? Laat het snel en makkelijk weten met de BuitenBeterapp. Meteen op de plek én het moment dat u het signaleert. Zo houden we samen onze gemeente leefbaar en netjes.


De app is gratis te downloaden op een smartphone en werkt in heel Nederland. Op basis van de locatie wordt de melding doorgegeven aan de juiste gemeente.


Met de BuitenBeter app kunnen problemen variërend van vernielde speeltoestellen tot een gat in de weg, letterlijk in beeld worden gebracht door de inwoners. De app heeft namelijk de mogelijkheid om een foto toe te voegen. Daarnaast geeft de app bij de melding direct ook de exacte locatie aan. Daardoor kan de gemeente efficiënter en doeltreffend optreden. Via de app kunt u ook de status van uw melding zien en krijgt u een bericht als de melding is afgehandeld.


Twee gemeenten tegelijk aangesloten bij BuitenBeter: Asten en Someren


Twee gemeenten tegelijk aangesloten bij BuitenBeter: Asten en Someren

Op zondag 3 juli namen de wethouders Leon van de Moosdijk van Someren en Theo Martens van Asten de BuitenBeter-app in gebruik.


Ze deden dit op de Kennedymarkt tijdens de festiviteiten rondom de Kennedymars met een eerste officiële melding, bijgestaan door het promoteam van BuitenBeter. Op zondag 10 juli was het promoteam van BuitenBeter ook aanwezig in Asten tijdens de kermis.


Bekijk hier een interview met wethouders en gemeenteambtenaren vanuit de gemeente Asten en Someren.


Meldingen variërend van vernielde speeltoestellen tot een gat in de weg kunnen letterlijk in beeld worden gebracht. Dit kan door een foto toe te voegen. De app geeft bij de melding de exacte locatie aan. Daardoor kan de gemeente efficiënt en doeltreffend optreden. Via de app kan de melder de status van de melding volgen en krijgt hij bericht als de melding is afgehandeld.


Lees meer...

Vuurwerkschade in beeld met de BuitenBeter app

Meld via BuitenBeter vuurwerkschade

Rond de jaarwisseling kan iedereen met een smartphone schade door vuurwerk direct aan de gemeente melden met foto en GPS-locatie. In de BuitenBeter app is hiervoor vanaf vandaag een speciale vuurwerkschade categorie aanwezig. De schade wordt hiermee letterlijk door bewoners in beeld gebracht. De gemeente kan hierdoor na de jaarwisseling sneller en doelgerichter overgaan tot reparatie, zodat de gevolgen van vandalisme zoveel mogelijk beperkt worden.


Vuurwerkoverlast en vuurwerkschade is elk jaar een vervelende kostenpost. De BuitenBeter app kan dit helaas niet voorkomen, maar bespoedigt wel herstel van deze vuurwerkschade. Betrokken bewoners en hun gemeente kunnen met de BuitenBeter app namelijk doeltreffend samenwerken om de vuurwerkschade in beeld te brengen. Al die opgeblazen vuilnisbakken, verbrande speelplaatsen, kapotte verkeersborden en opgeblazen bushokjes, ze moeten uiteindelijk ook weer gerepareerd of vervangen worden. Het schadebeeld is hierbij essentieel.


De BuitenBeter app werkt in heel Nederland en stuurt de melding gelijk automatisch naar het meldpunt van de betreffende gemeente. De gemeente ontvangt de melding compleet met de locatie en de foto van de schade. Jens Steensma, initiatiefnemer van BuitenBeter: “De voordelen zijn legio. Het bespaart bijvoorbeeld direct al een ritje door de gemeenteambtenaar naar de betreffende plek om de schade te inventariseren. Vanaf de foto is het vaak al duidelijk om welke reparatiewerkzaamheden en spullen het gaat. Ook ontstaat sneller een totaalbeeld van de schade. Hierdoor kan het juiste straatmeubilair in de juiste hoeveelheid besteld worden. Dit bespaart geld en tijd.”


De BuitenBeter app helpt bovendien bij verdere bewustwording rondom het thema vuurwerkschade. Bewoners, ambtenaren en bestuur kunnen hiermee hun voordeel doen. Een foto zegt tenslotte meer dan duizend woorden, duizenden foto’s vertellen een heel verhaal!


BuitenBeter nu ook in gemeente Loon op Zand


Loon op Zand: Meld probleem via BuitenBeter app

Zie je een probleem buiten op straat of in de buurt? Last van zwerfvuil, losse tegel of kapotte lantaarnpaal? Een gevaarlijke tak in een boom? Kapot speeltoestel? Een paal omgereden of een gat in de weg?


Met de gratis BuitenBeter smartphone app meld je dit snel en makkelijk bij de gemeente. Meteen op de plek én het moment dat je het signaleert. Je ontvangt bovendien een bericht over wat er met je melding is gedaan.


Ervaar het gemak van mobiel melden

Download de app op je smartphone uit de app-winkel of via www.buitenbeter.nl. Doe een proefmelding om de app uit te proberen en ervaar het gemak van mobiel melden.


Woensdagmiddag 6 juli is het BuitenBeter promoteam op het parkeerterrein bij de Hoofdpoort in Kaatsheuvel om je een handje te helpen.

Videos over BuitenBeter


BuitenBeter Rotterdam


Heb jij 'm al op je smartphone?


BuitenBeter voor Symbian


BuitenBeter voor Windows Phone 7


BuitenBeter in de Nationale Phone Show

EDTV bericht over BuitenBeter in Eindhoven
EDTV bericht over BuitenBeter in Eindhoven.
Wethouder Mary Fiers van Eindhoven doet de eerste melding met BuitenBeter!


Wethouder Mary Fiers van Eindhoven doet de eerste melding met BuitenBeter!

Hoe werkt BuitenBeter? Een nieuwe melding maken in een paar simpele stappen.


Hoe werkt BuitenBeter?
Een nieuwe melding maken in een paar simpele stappen.

Hoe werkt BuitenBeter? Overzicht en status van je meldingen bekijken.


Hoe werkt BuitenBeter?
Overzicht en status van je meldingen bekijken.

Wethouder Caroline van den Elsen van Veghel over BuitenBeter


Wethouder Caroline van den Elsen van Veghel over BuitenBeter


Gemeente Maastricht