NU OOK BESCHIKBAAR VOOR WINDOWS PHONE 7 EN SYMBIAN

BuitenBeter app breidt uit naar zes mobiele platformen

BuitenBeter SymbianVanaf vandaag, 20 augustus, kunnen ook mensen met een ‘gewone’ Nokia telefoon makkelijk en snel meldingen maken van problemen in de buitenruimte. Deze melding wordt direct naar de gemeente verstuurd met foto en gps-coördinaten. De BuitenBeter app was al beschikbaar voor de nieuwste Nokia’s met Windows Phone en andere smartphones.


Nokia heeft onlangs aangekondigd deze zomer definitief te stoppen met de productie van Symbian telefoons. Ook beschikken steeds meer mensen over de modernste smartphones. Toch heeft BuitenBeter de app ook ontwikkeld voor deze meer eenvoudige feature-phone. De doelstelling is om het melden van problemen in de buitenruimte zo makkelijk mogelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen. Er zijn ontzettend veel Symbian telefoons verkocht en veel hiervan zijn nog steeds in gebruik. De app voor Nokia Symbian telefoons werkt op de meest gangbare toestellen, zowel op telefoons met een aanraakscherm als op telefoons die alleen met toetsen te bedienen zijn.


Steeds meer gemeenten ontvangen niet alleen de meldingen, maar geven ook direct aan de melder feedback terug via de app. Heleen Van Rijnbach-de Groot, Burgemeester van Etten-Leur vertelt: “Het mooie aan de app BuitenBeter is dat je heel snel op welk moment van de dag ook meldingen kan doorgeven aan de gemeente. Bijvoorbeeld van alles wat je op straat tegenkomt wat niet in orde is. Je krijgt bovendien ook heel snel een bericht terug met wat er gedaan wordt met jouw melding. Dat werkt uitstekend.”


Over BuitenBeter

Sinds de wereldwijde primeur in 2010 hebben inwoners uit heel Nederland meer dan 130.000 problemen in de buitenruimte gemeld aan hun gemeente via BuitenBeter. De app werkt in heel Nederland in elke gemeente en is gratis te downloaden uit de app-winkels of via www.buitenbeter.nl. BuitenBeter is nu al beschikbaar voor zes mobiele platformen, namelijk iPhone, Android, BlackBerry, Windows Mobile, Windows Phone en Symbian.


BuitenBeter is door de Accenture Awards al in 2010 uitgeroepen tot de Best Five Mobile Concepts. EU-parlementariër Neelie Kroes noemde BuitenBeter zelfs het voorbeeld in Europa voor we-Government; succesvolle samenwerking tussen burgers, bedrijven en overheid. In het EU 7th-Framework project www.LiveandGov.eu wordt in Europees verband verder geïnnoveerd met deze vorm van we-Government.


Videos over BuitenBeter


BuitenBeter Rotterdam


Heb jij 'm al op je smartphone?


BuitenBeter voor Symbian


BuitenBeter voor Windows Phone 7


BuitenBeter in de Nationale Phone Show

EDTV bericht over BuitenBeter in Eindhoven
EDTV bericht over BuitenBeter in Eindhoven.
Wethouder Mary Fiers van Eindhoven doet de eerste melding met BuitenBeter!


Wethouder Mary Fiers van Eindhoven doet de eerste melding met BuitenBeter!

Hoe werkt BuitenBeter? Een nieuwe melding maken in een paar simpele stappen.


Hoe werkt BuitenBeter?
Een nieuwe melding maken in een paar simpele stappen.

Hoe werkt BuitenBeter? Overzicht en status van je meldingen bekijken.


Hoe werkt BuitenBeter?
Overzicht en status van je meldingen bekijken.

Wethouder Caroline van den Elsen van Veghel over BuitenBeter


Wethouder Caroline van den Elsen van Veghel over BuitenBeter


Gemeente Maastricht