NU OOK BESCHIKBAAR VOOR WINDOWS PHONE 7 EN SYMBIAN

Melden via BuitenBeter App ook in gemeente Rucphen


Melden via BuitenBeter App ook in gemeente Rucphen

De gemeente Rucphen werkt sinds kort ook met de ‘BuitenBeter App’. Op dinsdag 5 juli is de BuitenBeter-app officieel gelanceerd door het college van B&W van de gemeente Rucphen. Zaken als losliggende stoeptegels, gedumpte vuilniszakken of defecte lantaarnpalen kunnen zo meteen worden gemeld.


Volgens wethouder Laura Matthijssen-de Jong neemt de app een belangrijke hindernis weg voor bewoners om problemen te melden. Wie eerder bijvoorbeeld een kapotte lantaarnpaal zag, kon dat telefonisch of per mail melden aan de gemeente. Veel mensen zien daar dan toch vanaf, omdat ze dan eerst het telefoonnummer of mailadres moeten opzoeken.


"Via de app kun je meteen een foto maken en die met een melding doorsturen. Dat is toch een stuk laagdrempeliger", geeft Matthijssen aan.GPS-signaal

De BuitenBeter App wordt in veel West-Brabantse gemeenten al met succes gebruikt. Zo werken Roosendaal, Moerdijk, Etten-Leur en Breda al geruime tijd met de app. Medewerkers van de gemeenten ontvangen de berichten met foto en zien zo meteen wat er aan de hand is.


Ook kan eventuele schade snel in kaart worden gebracht. Via een GPS-signaal is ook meteen de locatie bekend. "De gemeente heeft hierdoor gelijk een goed beeld en kan doelgericht actie ondernemen. Dit biedt veel voordelen", meldt een woordvoerder van de BuitenBeter App.


Bij de gemeente Eindhoven komt bijvoorbeeld al de helft van alle meldingen over problemen in de openbare ruimte binnen via de app.


Openbare ruimte

Deze nieuwe vorm van problemen melden biedt ook een gemeente voordeel. Zo kan een medewerker van de openbare ruimte via de app ook rechtstreeks extra informatie vragen aan de melder van bijvoorbeeld een losliggende stoeptegel.


De app is beschikbaar voor verschillende smartphones en besturingssystemen op deze telefoons. Gebruikers van de iPhone, Android-toestellen, de Windows Phone, Blackberry, Symbian en Windows Mobile kunnen de BuitenBeter applicatie gratis downloaden in de appwinkel.

Videos over BuitenBeter


BuitenBeter Rotterdam


Heb jij 'm al op je smartphone?


BuitenBeter voor Symbian


BuitenBeter voor Windows Phone 7


BuitenBeter in de Nationale Phone Show

EDTV bericht over BuitenBeter in Eindhoven
EDTV bericht over BuitenBeter in Eindhoven.
Wethouder Mary Fiers van Eindhoven doet de eerste melding met BuitenBeter!


Wethouder Mary Fiers van Eindhoven doet de eerste melding met BuitenBeter!

Hoe werkt BuitenBeter? Een nieuwe melding maken in een paar simpele stappen.


Hoe werkt BuitenBeter?
Een nieuwe melding maken in een paar simpele stappen.

Hoe werkt BuitenBeter? Overzicht en status van je meldingen bekijken.


Hoe werkt BuitenBeter?
Overzicht en status van je meldingen bekijken.

Wethouder Caroline van den Elsen van Veghel over BuitenBeter


Wethouder Caroline van den Elsen van Veghel over BuitenBeter


Gemeente Maastricht